Funktionär vid vårt 48:e Göteborg Marathon

Hoppas du har det soligt och skönt där du sitter och tänker på vad du ska göra för roligt och betydelsefullt i höst. Glöm då inte att boka in dig som funktionär i samband med det 48:e upplagan av Göteborg Marathon. Det finns olika uppdrag på tävlingsdagen lördagen den 8 oktober, men även andra dagar både innan och efter.

Göteborg Marathon är en av klubbens stora tävlingsarrangeman som är uppskattat av många löpare. I år är det 48:e gången loppet genomförs. Vi behöver som vanligt mycket hjälp av dig som medlem för att det ska bli lyckat för såväl löpare som för alla oss som kommer att vara funktionärer. Vi i tävlingsledningen hoppas du blir en av oss. I är startar tävlingen redan klockan 10.00, d.v.s. en timme tidigare än vanligt. Det innebär att funktionärsarbetet också blir tidigarelagt med en timme.

Det kommer att behövas funktionärer främst under tävlingsdagen den 8:e oktober men också dagarna innan (främst fredag) och söndagen efter. I år har vi delat in arbetspassen för funktionärer under fredag - söndag i olika block på 4-5 timmar, vilket vi hoppas ska underlätta för dig. Du behöver vara med på ett block (eller motsvarande tid tidigare ) för ha gjort en funktionärsinsatsen ska räknas.  När du anmäler dig och anger önskat uppdrag vill vi att du dels anger vilket eller vilka arbetsblock du kan arbeta, dels i vilken arbetsgrupp. Har du inte möjlighet att vara med på exakt tiderna för arbetsblocken så är vi flexibla och försöker lösa det.

Block:
Fredag 17.00 - 21.00 (Några kan behövas även tidigare på dagen)
Lördag fm  07.00 - 12.00 eller Lördag em 12.00 - 17.00 (Några kan även behövas efter 17.00).
Söndag 09.00 - 13.00

Arbetsgrupper
1. Tävlingsledning [Anders Bogelius]
2. Regi (teknik på vallen, informationsskyltning, prisutdelning, speaker etc. [VAKANT]
3. Tävlingsadministration (anmälan, nummerlappar, tidtagning, resultat) [Stefan Litzén]
4. Banan (flaggvakter, km-skyltning etc) [Anders Öhgren]
5. Vätska (blanda vätska och bemanna stationerna på Vallen, Järnbrott och i Hovås [Susanna Öhgren]
6. Service (löpar- och funktionärsservice på vallen) [Fredrik Ahlborg]
7. Logistik (transporter, inkl. lastning och lossning) [VAKANT]

Förutom de vanliga uppdtagen i olika ansvarsgrupper så har vi två vakanser i tävlingsledningen. Det är dels ansvaret för tävlingsregi (prisutdelning mm på tävlingsdagen och marknadsföring), dels ansvaret för logistik & transporter. Det hade varit kul om just du ville komma med i tävlingsledningen och hjälpa till med någon av dessa viktiga frågor. Hör av dig till mig om du har funderingar kring uppdragen.

Här anmäler du dig som funktionär: https://www.solvikingarna.se/Solv/Form/Inst.aspx?ButtonId=14&Mode=Edit&Type=1&FK=7&InstId=48698 


Kategori: Artikel Inlagd 2022-07-27 15:22 av Anders Bogelius Uppdaterad 2023-10-04

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: