Våra tävlingar

Solvikingarna arrangerar varje år flera tävlingar, både mindre tävlingar mest avsedda för sina medlemmar och större tävlingar öppna för allmänheten.

De tre största tävlingarna är:

Göteborg marathon med halvmarathon

Göteborg Marathon (vilket också är DM för Göteborg) och halvmarathon arrangeras varje oktober. Start och mål på Slottsskogsvallen.

Sylvesterloppet

På nyårsafton, med start 12:00, erbjuds den bästa starten på nyårsfirandet och det kommande året: ett flackt millopp mitt i centrala Göteborg. Tävlingen brukar bli lite av en folkfest för både löpare och publik.

Vårtävlingarna 8 km

Årets första vårtecken: Ett varv runt Göteborgs mest välkända motionsspår, Grusåttan i Skatås. Många löpare gör säsongspremiär på denna tävling i mars där underlaget kan vara grusad snö, om vintern varit hård.

Vårtävlingarna 16/32 km

Årets andra vårtecken: Två eller fyra varv runt Grusåttan i Skatås, du väljer själv. Veckan efter Vårtävling 8 km, går det att testa formen för halvmara eller mara.

Klubbmästerskap

Solvikingarna arrangerar fyra officiella och två inofficiella klubbmästerskap varje år, där även andra än medlemmar är välkomna att delta. Dessa klubbmästerskap äger rum på torsdagskvällar förutom Back-KM och Moss-KM som äger rum på onsdagskvällar.

KM terräng  5 km (Skatås), i april
KM medeldistans bana, oftast 1 000 m  (Slottsskogsvallen)  i maj
KM långdistans bana 10 000 m  (Slottsskogsvallen) oftast 1 maj på Slottsskogsvallen.
Inofficiella Moss-KM (Ugglemossen nära Öjersjö) i slutet av juli
Inofficiella Back-KM (Ramberget) i början av augusti
KM terräng 10 km (Skatås) i september, oftast nio dagar före Lidingöloppet

För medlemmar ingår i KM även i halvmaraton samt maraton, där den bästa tiden under valfritt lopp på distansen under året räknas. Dessutom finns ett KM 5 000 meter bana som äger rum  i samband med den av Lerum Friidrott anordnade  tävlingen En Midsommarnattsdröm i Stenkullen i juni.

Grand Prix

Grand Prix är en intern poängtävling för Solvikingar där både löparinsatser och insatser för klubben som funktionär och inom förtroendeuppdrag räknas.

Solvikingarnas Tävlingskalender

Solvikingarnas Tävlingskalender är en lista över löpartävlingar som medlemmar brukar delta i.