Resultat

I vår databas finns tre kategorier av resultat. Det finns resultat från de tävlingar som Solvikingarna arrangerar, det finns medlemmarnas resultat från de flesta tävlingar runt om i världen samt resultat från den interna Grand Prix-tävlingen.

Resultatarkiv

I resultatarkivet finns resultaten från alla Solvikingarnas tävlingar från 1997 och framåt och i vissa fall ända till 1995. Här kan man också göra både enkla och avancerade sökningar bland resultaten. Man skulle t.ex. kunna leta fram alla från Sävedalens AIK som sprungit Sylvesterloppet under 34 minuter när de varit under 25 år.

Om man klickar på namnet på en person i en resultatlista så kommer man till personens egen sida med samtliga resultat från Solvikingarnas tävlingar. Klickar man på namnet på klubben får man en lista på alla resultat för den klubben, och om man klickar på namnet på en person efter att man gjort en sökning så får man en lista på den personens samtliga resultat. I båda dessa senaste fallen kan man sedan filtrera resultaten ytterligare genom att ange fler parametrar under Sök resultat.

Medlemmars resultat

Här finns de flesta av medlemmarnas resultat från 2005 fram till idag. Det finns också en hel del äldre resultat. Bland annat finns det (i stort sett) kompletta resultat från Göteborgsvarvet, Stockholm marathon, Lidingöloppet,Kraftprovet och Finalloppet. Man kan visa antingen resultaten från olika tävlingar alternativt göra enkla eller avancerade sökningar. T.ex. skulle man kunna visa alla resultat i databasen för Solvikingar som sprungit marathon under 3 timmar när de varit minst 50 år. Observera dock den begränsade tidsrymden.

Det finns också resultat från 1994-2004 i form av statistiska sidor. Dessa planeras att läggas in i databasen efterhand.

Medlemsresultaten inhämtas av vår resultatdetektiv. Under åren fram till 1997 var det Thomas Krantz och sedan var det under många år Bengt-Inge Larsson som gjorde detta. Mellan 2011 och 2020 var det Stefan van den Berg som finkammade internet på spår efter Solvikingars resultat. Det är viktigt att du alltid ser till att du springer tävlingar med Solvikingarna som klubb, så att det lätt går att hitta dig i resultatlistorna. Så länge du står som Solvikingarna resultatlistan i de tävlingar som står med i Solvikingarnas tävlingskalender, så behöver du inte anmäla att du sprungit något. Men om du springer något mindre lopp långt bort, så går det bra att meddela detta på medlemsresultat@solvikingarna.se. Vilket du också kan göra om nu medlemsresultatsregistreraren faktiskt har missat något. Det händer ibland.

Solvikingarnas GP

Här finns resultaten från Solvikingarna interna Grand Prix som startade 2001.