Vårens KM blir virtuella

Vi uppmuntrar träning och tävlande i ordnade former i enlighet med Folkhälsomyndighetens och Svenska Friidrottsförbundets riktlinjer och råd. Solvikingarnas klubbmästerskap som fått ställas in i våras återuppstår nu därför som virtuella lopp vilket innebär i praktiken att man springer banan/sträckan själv och rapporterar sedan in tiden.

Du kan starta och springa helt på egen hand eller bjuda med en litet gäng med klubbkamrater att starta med dig. Förslagsvis personer i samma åldersklass eller som ligger kring ditt tempo.

Förutsättningar

  • 5 km terräng springs på den tänkta banan. Position för start och mål markeras upp med hjälp av små flaggor och/eller plastband vid sidan av banan. Kontrollera med fördel vart målpositionen är innan start så det är tydligt vid målgång.
  • 1500/5000/10000 m springs utomhus på valfri friidrottsbana, helst med varvräknare eller vittne av något slag.
  • Har du officiellt resultat på någon arrangerad tävling med någon av KM-distanserna under våren/sommaren kan denna tid rapporteras.
     

Rapportering
Vi förutsätter så klart att man springer rätt distans och är sanningsenlig i tiden man rapporterar. 

Rapportering sker till km@solvikingarna.se med bekrivning om distans, tid, ev vittne/varvräknare och gärna länk till passet på Strava eller annan motsvarande tjänst.

Vi hoppas kunna arrangera 10 km terräng i september, men även den kan komma att bli virtuell.

Har du frågor eller funderingar maila km@solvikingarna.se


Kategori: KM Inlagd 2020-07-28 13:49 av Jonas Boman Uppdaterad 2021-05-06

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: