DM 10000 meter 2017

Datum (d/m)
1/5
Plats
Slottsskogsvallen
Start
16:30 startar det första heatet
Tävlingscentrum
Slottsskogsvallen
Baninformation
10000 meter på Slottsskogsvallens allvädersbanor, vilket innebär hela 25 varv.
Anmälningsavgift
Det kostar inget att springa DM-tävlingar
Nummerlappar
Delas ut i samband med avprickning i utgången från Slottsskogsvallens motionscenter in mot Slottsskogsvallen.
Omklädning
I Slottsskogsvallens motionscenter omklädningsrum, som öppnar 16:00 och stänger 21:00Säg till i receptionen att ni skall tävla så släpper de in er.
Anmälan
Anmälan på hemsidan, senast torsdag 27/4 så vi hinner göra klart heatindelning och nummerlappar. Alla löpare är välkomna att delta. OBS! Missa inte fylla förväntad löptid på 10000 meter som seedningstid för att underlätta en jämn heatindelning. Fyller du inte i detta, så uppskattar vi din baserat tid på dina tidigare resultat. Var ärlig om din kapacitet, tänk på att det är lättare att göra en bra tid i täten på ett på papperet långsammare heat, än att springa ensam i ett snabbare heat, där du hela tiden varvas. Notera även när du anmäler dig och om du glömt lösenordet, sen sist du anmälde dig till en av Solvikingarnas tävlingar, så finns funktionen glömt lösenord (om du har kvar samma e-post sen då), så slipper du fylla i alla uppgifter på nytt.
Vätska
I Slottsskogsvallens södra kurva (47 meter efter varvning) under heatet. Vatten och saft (alternativt sportdryck) finns.
Sista anmälningsdag
27/4
Efteranmälan
I utgången från Slottsskogsvallens motionscenter in mot Slottsskogsvallen från 16:00. Där försöker vi få in dig som efteranmäler dig i ett lämpligt heat efter förväntad sluttid. Hänsyn tas dock till hur många som det är i varje heat och det kan vara så att alla efteranmälda inte får plats. Det går kanske att komma sent och springa i sista heatet om det då skulle finnas plats i det heatet och du är snabb nog. Läs mer om efteranmälan på http://www.solvikingarna.se/Nyheter/?Id=405&Title=DM-10000-meter-heatindelningen--r-klar
Resultat
Samlade resultat baserade på samtliga heat kommer på Solvikingarna hemsida så snart som möjligt efter tävlingen. Heatuppdaterade resultatlistor enligt SFIF-regelverket kommer någon dag senare redovisas separat på Solvikingarnas hemsida.
Priser
DM-medaljer till de tre snabbaste herrarna och damerna delas ut. För att få DM-medalj måste du tävla för en klubb tillhörig Göteborgs friidrottsförbund. Dessutom bjuds det på lite fika efter löpta 10000 meter. Det blir bulle, banan mm.
Allmän information
Heatindelningen har presenterats på Solvikingarnas hemsida. http://www.solvikingarna.se/Nyheter/?Id=405&Title=DM-10000-meter-heatindelningen--r-klar. Första heatet startar 16:30, sen kommer det ungefär att starta ett heat ungefär var 50-onde minut tills alla har sprungit. Vi har Slottsskogsvallen till senast 21:00, så det blir 5 heat att hinna med. Heaten bör vara så jämna som möjligt för att vara lätta att varvräkna och att varvningar ska undvikas. Ambitionen är att ha max 30 löpare per heat. Ambitionen är att ha de långsammaste heaten först och sen snabbare och snabbare heat, med det snabbaste heatet sist (gissningsvis sub 35-36 nånting med de snabbaste herrarna). Det blir också ett rent damheat med de snabbaste damerna i (sub 40 någonting) för att möjliggöra att deras tider kan användas för kval till mästerskap mm. En lista med varvräknare till respektive löpare finns på Solvikingarnas hemsida. Om ni inte ska springa, kom och hjälp till som funktionärer! Anmäl er gärna som funktionärer. Tag gärna med familj och vänner som kan ställa upp som varvräknare. Vill du registrera dig som extern varvräknare, mejla kalender@solvikingarna.se.
Upplysningar
Frågor om seedning och anmälan kan ställas på kalender@solvikingarna.se Övriga frågor om tävlingen kan skickas till event@solvikingarna.se Solvikingarnas kansli nås på telefon 031-21 15 89 eller kansli@solvikingarna.se
Övrigt
Eltidtagning blir det. Tävlingen är också klubbmästerskap för Solvikingarna. En särskild resultatlista för detta klubbmästerskap kommer på Solvikingarnas hemsida. En viss hänsyn att det också är klubbmästerskap kommer att tas vid heatindelningen.
Klubbmästerskap
Ja
Noggrannhet i resultat
Hundradelar

Klasser

KlassDistansStartAvgift krExtra vid efteranm. kr
K10000 mFörsta heat från 16:30 och fram till 21:0000
M10000 mFörsta heat från 16:30 och fram till 21:0000