Göteborg Marathon 2023 är i mål

Idag, 14 oktober, har den 49e upplagan av Göteborg Marathon genomförts under de kanske tuffaste förutsättningarna i modern tid. Med vindbyar på upp emot 25-30 meter per sekund blev det en tuff utmaning för så väl löpare som tävlingsfunktionärer.

I vinter ska Slottsskogsvallen renoveras inför sommarens kommande veteran VM i friidrott. Tävlingscentrum med start och mål fick därmed flytta ut i Slottsskogsvallens Entrépark precis utanför den anrika arenan som annars är vårt "hem".

Som vanligt stod både maraton och halvmaraton på programmet. I år med större övervikt mot halvmaraton jämför med normalt vilket gissningsvis beror på Göteborgsvarvets jubileumsmarathon för ca en månad sedan.

Antoon Gustafsson var snabbast på martondistansen för tredje gången på tre försök. Han passerade mållinjen på 2:27:20 vilket enligt egen utsago var snabbare än han egentligen hade tänkt. Han följdes av Sebastian Norberg och Anders Strandsäter i mål.

Helena Hallgren var snabbat i mål av damerna på 2:58:54 följd av Beatrice Taavo och Emma Skygebjerg.

På halvmaran blev det tre löpare som kom in under 1:12 där Nils Hammaräng Grip var snabbast på 1:10:14 följd av Filip Helmroth och Martin Lönnfält.

Hanna Kumlin var snabbaste dam på 1:18:35 följd av Nina Hagman, Sarah Edsberger.

 

Resultatlistan ligger ännu så länge på liveresultat.goteborgmarathon.se och kommer att föras över till hemsidan om ett par dagar.
Kontakta oss på resultat@solvikingrana.se om du hittar något fel eller har andra frågor/synpunkter kring resultatlistan.

 

Stort TACK till alla löpare och funktionärer som gjorde dagen till en upplevelse.


Kategori: GbgMarathon Inlagd 2023-10-14 21:18:00 av Stefan Litzén Uppdaterad 2023-10-19