Allt annat än en halvtaskig halvmara av Musse

I stället för ett vanligt långpass av Mustafa Mohamed, så beslöt han att det nog skulle vara kul med sällskap, så han efteranmälde sig till Göteborg Halvmarathon, något som ledde till att han putsade tävlingsrekordet rejält. Så fast Musse är 40 år fyllda så är han långt ifrån museal. Ett kvalitetspass av en kvalitetslöpare.

Denna oktoberdag så var det en besvärande sydvästlig vind, så Mustafa lät klubbkamraten i Hälle IF Daniel Lund, sköta dragjobbet ner till vändpunkten på banan nära Amundön. Men när Musse fick vinden snett i ryggen gick det sen avsevärt snabbare tillbaka till målet på Slottsskogsvallen och han hann till och med några high-5 på väg mot mållinjen. Första kvartsmaran gick på 35:45 och andra kvartsmaran på 33:12. Daniel Lund fick sikta in sig på andraplatsen. Medhane Tumzghi sprang smart ut mot vändpunkten och ryktes inte med i en tidig rusning och hade krafter kvar på slutet och passerade några löpare för att till sist bli trea.

Musses nya tävlingsrekord är 1:08:53, det gamla rekordet hade stått sig sen 2010 då  Marcus Petersson IK Jogg  sprang på 1:10:06, efter att passerat Solvikingarnas Göran Sander i backen på Mariebergsgatan, bara 600 meter från mål. Ett minnesvärt lopp där Göran drog stenhårt hela vägen från start, men där Marcus ändå aldrig riktigt släppte.


Kategori: GbgMarathon Inlagd 2019-10-12 23:05:00 av Stefan van den Berg Uppdaterad 2019-10-30