Träning i sommar

Här kommer allt du behöver veta för att kunna fortsätta träna hela sommaren.

Vi går mot sommar och efterlängtade ledigheter vilket innebär en del förändringar i våra träningar.

Även denna sommar springer vi intervaller på Slottskogsvallen, detta gäller för både måndag och tisdagsträningen. Vi startar med det i v 22 och fortsätter sedan jämna veckor fram till v 34. Träningen på vallen startar kl 18. Ev kan grinden in till vallen vara låst, då möts vi upp utanför och går in gemensamt.

Ojämna veckor springer vi intervaller i Skatås. För måndagsträningen pausar vi intervallcykeln (långa, korta, backe, teknik) under sommaren. Passet kallas istället ”tränarens val” och kommer innehålla olika varianter av intervallträning. Måndagsträningen sker under sommaren i en gemensam grupp, passen kommer vara upplagda så att alla kan vara med. Tisdagsgruppens pass kommer fortsatt ligga i kalendern inför passet.

Våra ledarledda långpass på lördagar gör en paus under sommaren. Sista passet hålls den 18/6. Om du vill fortsätta springa på lördagar och önskar sällskap, skriv innan på facebook och hemsida så att fler kan följa med.

Torsdagstrailen kommer under en period i sommar starta på morgonen, mer info om det längre fram.

Två helgdagar närmar sig och torsdag 26/5 har vi flyttat träningen till kl 10. Måndag 6/6 har vi träning som vanligt kl 18.

Vi kommer göra ett försök med att bemanna 4.30 grupp under våra torsdagspass, start v 21. Den kommer att springa tillsammans med 5 minuters gruppen så att det finns möjlighet för den som vill att testa snabbare fart under fartdelen. Ev blir det ett uppehåll med 4.30 några veckor i sommar.

Om du redan nu börjar funder på höstens träning så planerar vi ett läger på hemmaplan 2-4 september. Då kan man delta en eller flera dagar. Mer info om det kommer längre fram.

Tycker du det var mycket information och kanske svårt att hålla reda på, vi kommer lägga ut information på hemsida och facebook så att du kan ha koll.

//Tränargruppen


Kategori: Artikel Inlagd 2022-05-17 15:53 av Lisa Persson Uppdaterad 2022-08-14

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: