Är du vår nya löptränare?

Bli en del av tränargruppen och utveckla både dig själv och andra löpare i klubben.

Vad gör tränargruppen?
Solvikingarnas tränargrupp består idag av 14 tränare. Det är tränargruppen som svarar för att bemanna och genomföra klubbens träningspass. Dessutom ordnar gruppen två träningsläger per år samt minst tre långpass på andra ställen än i Skatås. Gruppens arbetsuppgifter fördelas bland tränarna och cirkulerar oftast mellan åren.

Vi lägger stor vikt i klubben på att ha välutbildade tränare. Ambitionen är att tränarna åtminstone ska ha genomgått friidrottsförbundets löpledarutbilding och löptränarutbildning. Våra tränare utbildas även i skadeprevention och styrketräning för löpare. Några gånger per år försöker vi också ta in externa tränare eller föredragshållare som kan tillföra ny kunskap och inspiration.

Vem söker vi?
Vi söker nu dig som vill bli tränare och skolas in i uppgiften succesivt. Inga förkunskaper krävs. Du får löpledarutbildning och löptränarutbildning när du väl är en del av tränargruppen. Du väljer att leda grupper i ett tempo som du känner dig bekväm med. Du kommer att skolas in med hjälp av oss i tränargruppen och få tips och råd på olika typer av pass samt saker du behöver tänka på som löpledare. Viktiga egenskaper är att du tycker om att leda en grupp och att du vill peppa och inspirera andra löpare. Som tränare leder man pass 1-2 gånger i veckan, oftast 1.

Du får gärna testa att leda en grupp innan du bestämmer dig. Tveka inte att höra av dig till någon av oss i tränargruppen så hittar vi ett lämpligt tillfälle då du kan testa på att leda ett träningspass.

Intresseanmälan skickas till: coach@solvikingarna.se


Kategori: Artikel Inlagd 2022-05-18 09:48 av Lisa Persson Uppdaterad 2022-08-14

Filtrera bland nyheterna

Kategori:
Skribent:
Månad:
År:
Ord i texten:
Välj sida: